Акциите на спонсор на Европейското по футбол паднаха заради Роналдо?


Акциите на спонсор на Европейското по футбол паднаха заради Роналдо?
Снимка: Guliver/GettyImages

8839 0

"Кока кола" е един от най-големите спонсори на Европейското първенство по футбол и едва ли като такъв в компанията са доволни от това, което направи Кристиано Роналдо по време на пресконференцията на Португалия. Той застана пред медиите, махна шишетата с газираната напитка, оставени като промоция, и призова всички да пият вода. 

Логично, видеото от случката обиколи мигновено социалните мрежи, като милиони изгледаха реакцията на Кристиано, когато видя шишетата с кола. Дали ще има някакви последствия за Роналдо, тъй като все пак компанията е официален спонсор, не се знае, но пък на стоковата борса се забелязва движение в акциите, свързвани с гиганта. 

Акциите на компанията отбелязаха кратък спад в цената и удариха "дневно" дъно от 55.16 долара, преди да се възстановят до 55.60. Трябва да се има предвид, че на стоковата борса акциите на "Кока-Кола" са едни от най-стабилните и лекото движение може да е продиктувано от много други фактори, но из социалните мрежи вярват, че именно действията на Роналдо са "допринесли" са временното движение. И самият ефект от действията на Роналдо върху милиони със сигурност е дал отражение на спада в акциите, които "затвориха" в петък на 56.18 и паднаха с повече от долар. Все още стойността не може да се върне до скорошния си връх. 

В същото време, друго дружество, свързано с компанията - "Coca-Cola Consolidated" - най-голямата фирма за бутилиране на продукта в САЩ, отбеляза сериозен спад в акциите през вчерашния ден, като денят беше "затворен" на 413 долара за акция, като маркетът беше отворен на 432 долара. 

Дали Роналдо има такова влияние, че да предизвика такова движение, и то за компании, с които няма нищо общо, остава мистериа (отговорът е по-скоро не). Но в същото време е факт, че акциите на Ювентус скочиха до небето, когато стана официално, че Роналдо преминава в Торино (подробности по темата, като последвате линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички