Продадено! Ето за колко милиона бе закупена фланелката на Диего Марадона от "Божията ръка"


Продадено! Ето за колко милиона бе закупена фланелката на Диего Марадона от "Божията ръка"
Снимка: Getty Images/Guliver

5383 0

Фланелката на легендарния Диего Армандо Марадона от незабравимия 1/4-финал между Аржентина и Англия на Мондиал 1986 бе продадена на търг за рекордните над 7 милиона паунда. Това е екипът, който Марадона е носил при отбелязания си гол с ръка, донесъл прозвището "Божията ръка".

През 1986 година Марадона изхвърля Англия от Световното първенство с гол с ръка, който съдиите зачитат. След емблематичния мач звездата на Аржентина разменя фланелката си с английския национал Стив Ходж, който на практика се сдобива с една от най-ценните фланелки във футбола.

Години наред Ходж отказва да се раздели с фланелката, която за него има сантиментална стойност. След смъртта на Марадона през ноември 2020-а обаче Стив Ходж променя решението си и през април тази година пусна фланелката на търг.

След двуседмичен аукцион (20 април - 4 май) екипът има нов собственик, който е заплатил 7 142 500 паунда. Така фланелката на Марадона се превръща в най-скъпия носен екип в историята на спорта. 

Преди време близките на Марадона обявиха на търг ценен негов подарък от Христо Стоичков (подробности ще намерите на линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички