Привърженици от Уелс няма да стъпят с години на стадиона заради нацизъм


Привърженици от Уелс няма да стъпят с години на стадиона заради нацизъм
Снимка: Getty Images

578 0

Двама привърженици на националния отбор на Уелс получиха забрани за посещение на мачове след показване на нацистки поздрави. Това се е случило по време на световните квалификации срещу Австрия по-рано през годината, а наказанията са за срок от три години, съобщи агенция ДПА. 

Дейвид Оукли се призна за виновен пред съда в Кардиф за нарушаване на обществения ред с расистка насоченост по време на плейофната битка през март. Според полицията в Южен Уелс, други фенове са сигнализирали, че 59-годишният Оукли показва нацистки символи към гостуващите привърженици от Австрия. Той е получил по-тежко наказание, след като трябва да заплати и глоба в размер на 1460 паунда.

Марин Хинтън бе обвинен в на практика същото нарушение, след като е забелязан от стюардите на стадиона и заснет от охранителните камери да отправя същите жестове на стадиона в Кардиф. 57-годишният привърженик също бе признат за виновен, но неговата парична глоба е наполовина - 731 паунда.

"Преобладаващата част от хората, които присъстваха на стадиона, се държаха подобаващо и отговорно, наслаждавайки се на случващото се. Футболните фенове си спечелиха отлична репутация както у дома, така и при гостуванията в други страни.

Когато има доказателства за нарушаване на реда, ние винаги издирваме отговорните, за да предприемем съответните действия. Надявам се, че решенията да съда изпращат ясно послание, че подобно поведение няма да се толерира", обясни Кристиан Еванс от полицията на Южен Уелс.

Оукли и Хинтън няма да могат да присъстват на футболни срещи във Великобритания. При срещи извън границите на Обединеното кралство двамата трябва да предават паспортите си в съответното полицейско управление.

Вижте в СНИМКИ мелето на израелски фенове в България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от ЦСКА

Как едно колебание спря легенда на Ман Сити за... ЦСКА!

Котдивоарската футболна легенда Яя Туре е един от най-именитите футболисти, които са могли да заиграят в българското...

Реклама
Най-четени новини

виж всички