Решено: Ривър - Бока ще се играе извън Аржентина


Решено: Ривър - Бока ще се играе извън Аржентина

3412 0

Вторият двубой от финала между Ривър Плейт и Бока Хуниорс за Копа Либертадорес ще се изиграе извън Аржентина. Това стана ясно днес след среща на лонтиненталната федерация CONMEBOL  с президентите на двата клуба в парагвайската столица Асунсион. 

Историческият финал трябваше да бъде на 24 ноември на "Монументал", но фенове на Ривър атакува автобуда на големия си съперник, след което се стигна до още ексеции, а играчи на Бока бяха ранени. Следствие, на което и реваншът бе отложен. Първо за 24 часа, а след това и неопределен период от време.

След срещата днес стана ясно, че двубоят трябва да се изиграе на 8 или 9 декември, но все още не е посочено конкретно място.  Имаше вариант срещата да се проведе в Абу Даби, ОАЕ, а победителят да се включи директно на Световното клубно първенство. Другите два варианта, които обикалят медийното пространство са Маями и Асунсион, където бе срещата днес.

Президентът на CONMEBOL Алехандро Домингес заяви: "Двубоят ще се изиграе на 8 или декември и няма да е в Аржентина. В Аржентина няма нужните условия, за да се проведе тази среща". Междувременно от Бока продължават да настояват, че не искат да играят в реванша, а да им бъде връчен служебно трофея, тъй като от Ривър не са се справили със задълженията си като домакин. Първата среща на "Бомбонера" завърши 2:2, като в турнира головете на чужд терен не важат. Припомняме, че тази година за последно финалът е в два мача. От следващото издание всичко ще се решава в един сблъсък. Как се стигна до драматично развития и отлагането на двубоя - вижте тук. 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички