Президентът на ФИФА Джани Инфантино разкри какви големи промени биха настъпили


Президентът на ФИФА Джани Инфантино разкри какви големи промени биха настъпили
Снимка: Getty Images/Guliver

1607 0

Президентът на ФИФА Джани Инфантино отново говори за големите промени, които могат да настъпят във футбола след разрастващия се проблем с коронавируса. Този път той назова примери за това, които се явяват в краткосрочен план.

"Ще бъде нужна оценка на глобалния ефект върху икономиката. За момента това е трудно, не знаем кога нещата ще се върнат към нормалното. Гледаме към възможностите. Вероятно можем да преструктурираме световния футбол, като направим крачка назад. Различни формати. По-малко турнири, но по-интересни. Може би по-малко отбори, но по-равностойни. По-малко мачове, за да се пази здравето на играчите, но по-голяма конкурентност" - сподели Инфантино.

Освен това, президентът на ФИФА призова занапред да има повече отбори както за Световното първенство по футбол, така и за Световното клубно първенство по фубол. Той допълни обаче, че сега не е точният момент да се обсъжда това.

Междувременно, преди дни Джани Инфантино заяви, че в последно време са се давали по 100 милиона евро за едва ли не всеки играч, но в бъдеще може и да не станем свидетели на повече такива трансфери. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички