ФИФА и УЕФА създават фонд за подпомагане на клубовете и федерациите след вируса?


ФИФА и УЕФА създават фонд за подпомагане на клубовете и федерациите след вируса?

598 0

ФИФА и УЕФА съвместно обмислят създаването на икономически фонд, с който да компенсират в следващите 5 години загубите на футбола от коронавируса и последиците от него. Фондът ще е насочен към клубовете и федерациите, информира "Marca".

Изданието съобщава още, че ФИФА е създала три комисии за проучване на календара, договорите и трансферите и извършване на оценка на икономическите последици от болестта. Първият извод, който скоро ще бъде обявен пред федерациите и клубовете, е, че последните не могат да продължават да харчат за заплати 75 или 80% от доходите си.

В средите на двете организации се говори и за затягане правилата за финансов феърплей, за да се избегне фалитът, с който някои отбори неминуемо ще се сблъскат при липсата на доходи и които са обречени заради парите, които плащат на и за играчите си. "Marca" споменава, че малко клубове са мислили за извънредна ситуация, но със създаването на такъв фонд те могат да бъдат спасени. А какво обмислят ФИФА и УЕФА относно довършването на настоящия клубен сезон вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Класации


Петте футболни звезди, които никога не са изпускали дузпа

В света на футбола дузпите са лотария. И рано или късно всеки футболист тегли губещ билет. Дори легендарни играчи...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама