Бивш защитник осъди ЦСКА във ФИФА, ето до какви санкции може да доведе


Бивш защитник осъди ЦСКА във ФИФА, ето до какви санкции може да доведе

2501 0

Бившият защитник на ЦСКА Сивард Спрокел е осъдил "червените" във ФИФА. От "Армията" са длъжни да му изплатят 167 хиляди евро плюс лихвите от 2015-а година насам. Това става ясно от решение на централата от 13 февруари 2020.

Освен това "червените" са глобени и с 15 000 швейцарски франка. ЦСКА има 30 дни, в които да изплати парите на Спрокел и глобата си. Ако това не стане, ФИФА задължава БФС да забрани на „червените“ да картотекират нови играчи, докато не се издължат. От българския клуб имат 21 дни, в които има право да обжалва решението пред КАС. Ако това не бъде сторено, ФИФА нарежда на БФС автоматично да наложи забрана за регистрация на нови играчи, докато червените не се издължат

До делото се стигна, след като през 2018 година защитникът настоявал КАС да признае ЦСКА-София за приемник на автентичния ЦСКА, за да може да си получи парите, които "армейците" му дължат. Освен това той първо е поискал дължимите им суми в производството по несъстоятелност пред българския съд. Там синдик Дора Милева му присъди 19 853 лева, но чрез ФИФА футболистът ще вземе много над тази сума.

Междувременно стана ясно, че от ЦСКА са близо до осъществяването на трансферен удар - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички