Преди финала от Лига на конференциите: Италиано призна защо целият свят иска негов играч


Преди финала от Лига на конференциите: Италиано призна защо целият свят иска негов играч
Снимка: Getty Images

2274 0

Треньорът на Фиорентина - Винченцо Италиано, сподели мислите си преди историческия втори финал в Лига на конференциите, който тази година ще противопостави "виолетовите" и английския Уест Хем. 

Специалистът бе категоричен какво желае от възпитаниците си след последния съдийски сигнал, които през сезона достигат до втори финал след изгубения за Купата на Италия от Интер.

Той отчете и качествата на желания от цял свят футболист Софиан Амбрабат, който предизвика фурор още на Мондиал 2022 и след това можеше дори да се присъедини към Барселона.

 

Мнението на Италиано

"Когато избирам състава, се съобразявам с това кой е противникът ни и как се защитава. Кабрал и Йович вкарват и играят за отбора. Вадили са ни в трудни моменти. В някоя част на мача могат да играят и заедно.

Уест Хям е един от най-силните отбори в турнири и стигна до края. Имат качествени играчи, силни са във всяко отношение, но щом сме на финал, имаме определена стойност и ние.

За нас Амрабат е много важен. Когато е на 100%, всички отбори искат да го имат заради неговата сила, умението да отнема топки и да блокира развитието на атаките на съперника. Пожелавам си утре да вложи сърце и душа и да спечели двубоя с Райс.

Винаги съм се опитвал да защитя отбора от критиките, които са неизбежни в нашата професия. Ще дадем всичко утре, не трябва да имаме сили в краката след мача да стигнем до съблекалнята", категоричен бе Италиано преди втория финал в турнира за всички времена.

Проследете финала на Лига на конференциите Фиорентина - Уест Хем със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички