Уест Хем награди фена, бил се сам срещу десетки в защита на близките на играчите


Уест Хем награди фена, бил се сам срещу десетки в защита на близките на играчите
Снимка: Getty Images

4188 0

Самоотвержен и много смел английски фен получи заслужена награда за своята благородна постъпка по време на мача между АЗ Алкмаар и Уест Хем. Привърженикът на "чуковете" се хвърли сам да защитава семействата на футболистите на тима, когато ултраси на АЗ се опитаха да стигнат до тях на трибуната за гости.

58-годишният Крис Нол вижда какво се случва и застава сам на пътя на ултрасите. Той се бие с десетки от тях едновременно, докато не се намеси полицията и не предотврати по-сериозни ексцесии на трибуните. Подвигът на бащата на 4 деца беше видян от хиляди чрез камера, предаваща неприятните сцени, и той се превърна в знаменитост в тази част на Лондон. В момента там го наричат "Ангелът от Алкмаар".

Хулиганите от Алкмаар бяха ядосани от загубата на своя тим с 0:1 и отпадането на крачка от финала. Но решението им да се разправят с близките на играчите беше тотално недопустимо.

От Уест Хем на свой ред оцениха смелостта на Нол и тяхна служителка се е свързала с него, за да му благодари и да му даде безплатен билет за финала на Лига на конференциите, който е в Прага. Привърженикът отчаяно е искал да се сдобие с такъв и почти се е разплакал, когато получава обаждане от клуба.

"Бях на работа и когато получих обаждането, почти се разплаках. Толкова съм доволен, толкова щастлив. Тя каза, че е седяла зад мен и е видяла какво се е случило. Казва, че съм бил много смел и че заслужавам билет", споделя Крис, цитиран от "The Sun".

58-годишният фен получи овации и от публиката в неделя преди последния мач на "чуковете" за сезона на своя стадион - срещу Лийдс. Нол казва, че му е отнело повече от час, за да напусне съоръжението, докато негови събратя изразяваха благодарността си към него. Според последните слухове кандидат за Манчестър Юнайтед може да купи Уест Хем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички