Интер защити Купата: Мартинес обърна самостоятелно Фиорентина и остава Шампионска лига (ВИДЕО)


Интер защити Купата: Мартинес обърна самостоятелно Фиорентина и остава Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3429 0

Интер спечели втори пореден финал по време на настоящия сезон, след като в началото на 2023 г. се пребори за Суперкупата на Италия, а в сряда вечер защити и Купата на страната, която печели за втора поредна година и общо за девети път! На финала “змията” се наложи с 2:1 над Фиорентина насред “Олимпико”.

Успехът дойде след пълен обрат чрез световния шампион Лаутаро Мартинес, отбелязал двете попадения за “змията” в 29-тата и 37-мата минута, като първото дойде под номер 100 в кариерата му с екипа на Интер.

Резултатът пък бе открит след едва 180 секунди чрез сънародника му Гонсалес, който също е "под пара" в последните двубои. Най-големият длъжник за Фиорентина е Лука Йович, включил се в 70-тата минута и в следващите 10 успя да пропусне две чисти положения.

Първо полувреме

ГОЛ! Още в 3-тата минута Гонсалес бе тотално забравен на задната греда и откри на "Олимпико" за 1:0! Той засече ниско центриране на Иконе от левия фланг и Ханданович нямаше шанс да се намеси от малка дистанция! 

Video edited on Kapwing

В 24-тата минута Един Джеко остана очи в очи с Терачано и имаше възможност да изравни, но опитът му бе безкрайно неточен.

ГОЛ! Лаутаро Мартинес наказа Фиорентина със стотното си попадение с екипа на Интер в 29-тата минута, когато бе изведен от Брозович и не пропусна да накаже противниковия страж! 1:1!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! В 37-мата минута "Ел Торо" оформи пълния обрат в двубоя, след като се възползва от избита топка и ново неразбирателство, за да изпрати неспасяемо топката за втори път във вратата на Терачано! 1:2!

Второ полувреме

В 67-мата минута символичните гости бяха близо до това да удвоят преднината си, но опитът на "змията" бе париран, а междувременно бе отсъдена и засада. 

Десетина минути по-късно Госенс пропусна на празна врата, след като Лукаку свърши по-трудното и го изведе на добра позиция, но той не се възползва и шансовете на "виолетовите" останаха.

След 120 секунди Бонавентура подаде към Йович, който залъга двама съперници и стреля, но Ханданович се справи и запази преднината.

Стартови състави

Фиорентина: Терачано, Додо, Мартинес, Миленкович, Бираги, Амрабат, Бонавентура, Иконе, Кастровили, Гонсалес, Кабрал

Интер: Ханданович, Дармиан, Ачерби, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоглу, Димарко, Мартинес, Джеко

Преди мача

Интер се добра до финала, побеждавайки отборите Парма (1/8-финал), Аталанта (1/4-финал) и Ювентус (1/2-финал). Пътят на Фиорентина също започна от 1/8-финалите, където отстранен бе Сампдория, след това премина през Торино, а в предпоследната фаза разочарова изненадата Кремонезе.

Съперниците тази вечер си размениха по един успех през кампанията - Интер победи като гост с 4:3, а Фиорентина си взе реванша с минимална победа от 1:0 на "Джузепе Меаца".

По-голяма част от медицинските проблеми са за символичните гости - Далберт, Мхитарян и Шкриниар са контузени, докато в подобна ситуация за "виолетовите" е само Сиригу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички