Преди Евро 2020: Луис Енрике повика цял нов "резервен" отбор заради COVID-19


Преди Евро 2020: Луис Енрике повика цял нов "резервен" отбор заради COVID-19
Снимка: Снимки: Getty Images, колаж: SportLive

1253 0

Селекционерът на националния отбор на Испания Луис Енрике повика още 11 играчи, на които да може да разчита на предстоящото Европейско първенство по футбол в случай на още заразени с коронавирус футболисти. Както е известно, двама играчи на "Ла Фурия Роха" тестваха положително за COVID-19 - капитанът Серхио Бускетс, а след това и Диего Йоренте.

Повиквателни от Луис Енрике получиха следните футболисти: Алваро Фернандес, Оскар Мингеса, Марк Кукурела, Брайън Гил, Хуан Миранда, Гонсало Вилар, Позо, Брахим, Зубименди, Йереми Пино и Хави Пуадо, като по-голямата част от тези играчи участваха в приятелския мач срещу Литва във вторник в Леганес

17 играчи в паралелен "балон"

Тези 11 футболисти се присъединяват към Кепа Арисабалага, Раул Албиол, Брайс Мендес, Пабло Форналс, Родриго Морено и Карлос Солер, които тренират отделно от първоначалния състав от 24 играчи, който се намали с двама с напускането на Бускетс и Йоренте. Все още има шанс Бускетс и Йоренте да попаднат в състава, ако дадат отрицателни тестове преди началото на шампионата.

За селекционера Луис Енрике остава да стиска палци, че няма да има повече играчи с положителни тестове преди Евро 2020. Испания започва участието си на Европейското първенство следващия понеделник в Севиля, когато се изправя срещу Швеция в първи мач от група Е. Къде можете да гледате двубоя на Испания - вижте в пълната ТВ програма за Евро 2020!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички