Окончателно: Испания без Серхио Рамос на Евро 2020!


Окончателно: Испания без Серхио Рамос на Евро 2020!
Снимка: Getty Images/Guliver

3444 0

Националният отбор на Испания ще бъде без капитана си Серхио Рамос на предстоящото Европейско първенство по футбол. Селекционерът на "Ла Фурия Роха" Луис Енрике е преценил да не вземе Рамос на Евро 2020, въпреки че бранителят на Реал Мадрид е възстановен и напълно здрав.

Решението на Енрике може да се обясни с това, че Рамос има едва 7 изиграни срещи от началото на 2021 година. 35-годишният бранител страда от различни травми, изкара коронавирус и не се намира в оптимална форма, което е накарало Енрике да не го вземе в състава си.

Нещо повече - в селекцията на Испания няма нито един футболист на Реал Мадрид. От състава на Барселона са взети само трима играчи - Серхио Бускетс, Жорди Алба и Педри. На мястото на Рамос е взет бранителят на Манчестър Сити Аймерик Лапорт, който е французин, но беше натурализиран наскоро.

Луис Енрике взима със себе си 24 футболисти, макар да има право да повика 26. В състава е извикан нападателят на Уулвърхемптън Адама Траоре, който не направи особено силен сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички