Преди 21 години: Денят, в който Роналдо матира Германия и спечели петата световна титла на Бразилия (ВИДЕО)


Преди 21 години: Денят, в който Роналдо матира Германия и спечели петата световна титла на Бразилия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

990 0

Когато заговорим за Световно първенство по футбол - феновете на спорта винаги асоциират най-големия форум с националния отбор на Бразилия, който е петкратен носител на трофея от най-великия турнир.

Факт е обаче, че през последните няколко Мондиала "кариоките" не се представят никак добре. Въпреки това на днешната дата (30 юни) се навършват точно 21 години от последния триумф на Селесао на най-голямата футболна сцена по време на световните финали в Япония и Южна Корея през 2002 година.

Роналдо прекърши Германия

Отборът, воден от великия голмайстор Роналдо, успя да се добере на финала, където срещна абсолютния фаворит - Германия. Двата тима се вкопчиха в люта битка още от началните секунди. Под светлината на прожекторите обаче бяха двама футболисти, а именно - деветката на Селесао, както и стражът на Маншафта - Оливер Кан.

Първото полувреме битката бе спечелена от Кан, който на няколко пъти отрази голови удари към своята врата, но през втората част Роналдо се разписа на два пъти - в 67' и 79', за да подпечата петия успех в турнира на "кариоките". Освен златния медал Роналдо си осигури и "Златната обувка" със своите 8 безответни попадения.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Властелините на XXI век - кой е футболистът с най-много попадения?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички