Прецедент! В Украйна клуб се отказа официално от системата ВАР


Прецедент! В Украйна клуб се отказа официално от системата ВАР
Снимка: Getty Images

743 0

Украинският Оболон стана първият футболен клуб в света, който се отказа от услугите на местната федерация за предоставяне на помощ от ВАР по време на мачовете си. Новината бе потвърдена от директора на клуба Олександър Ризниченко.

"Официално се обърнахме към федерацията и Съдийската комисия с молба за оценка на работата на рефера Виктор Копиевски и неговите помощници, както и епизодите с отстраняването на основния ни защитник Тарас Мороз и отсъждането нна дузпа във вратата на Оболон. Чакаме отговор, надяваме се справедливостта да възтържествува", заяви Ризниченко пред sport.ua.

"Бих искал да Ви информирам, че в мача от шестия кръг на първенството между Колос и Кривбас имаше два игрови епизода наведнъж, много подобни на този, в който Мороз беше наказан с втори жълт картон, но реферът Максим Козиряцки не реагира по никакъв начин.

Също така нашият футболен клуб реши да информира Украинската футболна федерация, че Оболон отказва услугите на системата ВАР. В Украйна тя функционира за определени клубове. Нещо, повече дори вреди, както показа мачът между Полисия и Оболон", допълни директорът.

Оболон загуби като гост на Полисия на втори септември с 0:2 в мач, в който техен играч бе изгонен. В класирането тимът заема 11-а позиция с 5 точки. А ето каква промяна около ВАР готвят във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички