И това се случи във футбола! Съдия използва телефон, за да обсъди дузпа с ВАР и я отмени (ВИДЕО)


И това се случи във футбола! Съдия използва телефон, за да обсъди дузпа с ВАР и я отмени (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1590 0

Мач от елита на Португалия завърши с хаос, след като реферът използва мобилен телефон, за да се свърже със служителя на VAR, преди да отмени решение за дузпа.

ВАР, който става все по-мобилен

Порто изоставаше от Арука в 90-ата минута, когато реферът Мигел Ногейра отсъди дузпа за домакините. След това обаче Ногейра беше повикан на монитора край терена от видео асистент рефера (VAR), за да преразгледа решението.

Реферът на терена се опита да обсъди дузпата със служителя на VAR, но той не успя да комуникира чрез слушалката си. С пауза в играта, в очакване на окончателното решение, Ногейра получи мобилен телефон, за да се свърже с екипа на VAR.

След ново забавяне и странната гледка на длъжностно лице с телефон, притиснат до ухото му по средата на играта, Ногейра реши да отмени първоначалното си решение.

Порто изравни мача с късен изравнителен гол

Невероятно, но мобилната намеса на рефера беше само началото на драмата с добавеното време на стадиона на Порто. Тимът получи нова дузпа 15 минути след добавеното време и този път решението остана в сила. Полузащитникът Галено стреля, но неговият точен удар беше спасен от Игнасио Де Аруабарена.

Но дори и това не беше краят на играта, тъй като домакините продължиха да натискат напред. 30-кратните победители в португалската лига най-накрая успяха да изравнят в 18-ата минута на добавеното време, като бразилският нападател Еванилсон се разписа за крайното 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички