Догодина: Феновете ще може да чуват дискусиите около ВАР във Висшата лига?


Догодина: Феновете ще може да чуват дискусиите около ВАР във Висшата лига?
Снимка: Getty Images

2418 0

От следващия сезон във Висшата лига феновете ще могат да слушат разговорите на съдиите при използване на системата ВАР, съобщава таблоидът "Daily Mail". В момента се водят консултации с клубовете от английския елит по този въпрос.

Ако нововъведението стане факт, през сезон 2023/24 привържениците ще могат да чуват и обсъждането на спорни моменти при включването на ВАР след двубоите. За иновацията настоява шефът на съдийската комисия Хауърд Уеб. Той се застъпва за нея още при назначението си през декември миналата година.

Според бившия съдия подобна промяна ще помогне да се избегнат неразбирателствата около съдийските преговори, резултатите от които понякога изглеждат противоречиви, пише изданието.

Съобщава се още, че в Международния съвет на футболните федерации не виждат проблем в това аудиозаписите да станат публични. Условието им обаче е те да стават достъпни след, а не по време на самия мач.

"Daily Mail" отбелязва, че предложената идея е приета положително както от клубовете, така и сред реферите, които ги обслужват. А ето как към 20 март щеше да изглежда класирането в Англия без ВАР.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички