Позабравена голяма издънка на Манчестър Юнайтед "стана CR7": Вкара снаряд от фал от 40 метра (ВИДЕО)


Позабравена голяма издънка на Манчестър Юнайтед "стана CR7": Вкара снаряд от фал от 40 метра (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1525 0

До изключителен гол се стигна по време на двубой от Купата на африканските нации. Той падна по време на сблъсъка между Кабо Верде и Мозамбик, като откри резултата в 32-рата минута. А авторът му бе футболист, който изкара доста неуспешен период в Манчестър Юнайтед.

Става въпрос за Бебе. Той е роден в Португалия, но родителите му са от Кабо Верде. Бебе стартира като титуляр за изненадващия лидер в групата и вкара първия гол в мача, с което помогна на тима си да запише втора победа. В същата група Египът е втора с 2 точки, а Гана трета с 1. Толкова има и Мозамбик.

Бебе се нае с изпълнението на пряк свободен удар, като топката бе поставена близо 40 метра от голлинията на Мозамбик. Изглеждаше абсурдно да бъде опитен директен обстрел, но точно това последва. Изданието SportBible се пошегува, че в този момент Бебе е станал Кристиано Роналдо, правейки препратка към някой голове отдалеч на португалеца.

Още: Ливърпул на тръни: Салах се контузи и бе сменен в най-зрелищния мач от Купата на африканските нации (ВИДЕО)

Бебе, вече на 33 години, преминава в Юнайтед на 1-ви август 2010 година, привлечен от португалския Витория Гимараеш срещу 8,8 милиона евро. Още през следващото лято е отдаден за година под наем в Бешикташ.

След завръщането му остава половин година на "Олд Трафорд", след което пък отново е отдаден под наем - в Рио Аве до края на сезона. А когато се завръща отново през лятото на 2013 година, е даден под наем на друг португалски тим - Пасош Ферейра.

Там остава година, а когато за пореден път се връща в Юнайтед, вече е продаден на Бенфика за 3 милиона евро. След това следват престои в испанските Кордоба, Райо Валекано, Ейбар и Сарагоса - повечето от които отново под наем.

Вижте гола на играча, който през миналото лято се върна в Райо Валекано след наема в Сарагоса - чрез кадрите по-долу в материала.

Още: Атака към Мохамед Салах: Няма влияние и го е страх, най-лошият капитан на Египет

Бивша звезда на Левски донесе успеха срещу един от фаворитите за Купата на африканските нации (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички