Ливърпул на тръни: Салах се контузи и бе сменен в най-зрелищния мач от Купата на африканските нации (ВИДЕО)


Ливърпул на тръни: Салах се контузи и бе сменен в най-зрелищния мач от Купата на африканските нации (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7041 0

В един от най-зрелищните мачове от груповата фаза на Купата на африканските нации един срещу друг се изправиха Египет и Гана, които са и два от фаворитите за трофея. Те обаче не излъчиха победител и приключиха при равен резултат 2:2.

Така Гана е в много тежка ситуация, тъй като сензационно загуби от Кабо Верде в първия си мач и остава последен с 1 точка. Толкова има и Мозамбик, който измъкна равенство срещу Египет в първия кръг. Тимът е и с мач по-малко, като в петък (19.01) излиза срещу лидера Кабо Верде (3 точки). Египет пък е с два пункта.

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах притесни привържениците на отбора, а и на страната си, след като се контузи и бе принудително заменен. Това се случи в добавеното време на първата част и вместо него влезе Фати. Само минута след това - в третата от добавеното време към първата част, Гана откри резултата чрез звездата на Уест Хем Мохамед Кудус.

В началото на първото полувреме гол на Египет бе отменен заради засада, но все пак в 69-ата минута Мармуш изравни. Само две минути след това обаче Мохамед Кудус отново блесна и изведе тима си напред в резултата.

Още в 74-тата минута обаче Египет отново успя да изравни срещу силния съперник, въпреки че цяло полувреме играеше без Салах. Мостафа Мохамед бе точен след асистенция на Трезеге.

В последния кръг от груповата фаза Гана ще търси задължителна победа срещу Мозамбик (22.01), докато Египет ще се изправи срещу Кабо Верде (22.01). Първите два отбора продължават към елиминациите, като третият също има шанс да го стори, тъй като най-добрите тимове от всички групи, завършили на тази позиция, продължават напред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички