Бивша звезда на Левски донесе успеха срещу един от фаворитите за Купата на африканските нации (ВИДЕО)


Бивша звезда на Левски донесе успеха срещу един от фаворитите за Купата на африканските нации (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1636 0

Бившият нападател на Левски Гари Родригес донесе победата на Кабо Верде с 2:1 срещу фаворита за трофея Гана в първия мач и за двата отбора от група "В" на Купата на африканските нации.

Той игра в Левски точно преди 10 години, а след това защитава цветовете на Елче, ПАОК, Галатасарай, Ал Итихад, Фенербахче, Олимпиакос, а сега е част от турския Анкарагюджю.

Гари Родригес бе част от Левски преди 10 години

33-годишният Родригес се появи като резерва в средата на второто полувреме при резултат 1:1 и вкара на празна врата след груба грешка в защитата на ганайците във втората минута на продължението.

Преди това островитяните, които са най-малката нация, участваща в турнира в Кот д'Ивоар, бяха повели с гол на Джамиро Монтейро в 17-ата минута. Гана натисна след допуснатия гол и десетина минути след почивката Александър Джику изравни. В 92' обаче Бенчимол се пребори за топката с няколко защитници на Гана, както и с вратаря и я чукна към Родригес, който от близко разстояние нямаше как да сбърка.

В другия мач от групата Египет и Мозамбик направиха 2:2. "Фараоните", които са най-успешният отбор в историята на турнира, бяха спасени от дузпа в седмата минута на продължението, която бе реализирана от Мохамед Салах.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички