Наполи почита Диего Марадона с нови екипи срещу Рома


Наполи почита Диего Марадона с нови екипи срещу Рома
Снимка: Getty Images/Guliver

2411 0

Наполи ще почете Диего Марадона с нов екип, който ще демонстрира огромната връзка между италианския клуб и родната му Аржентина, когато се изправи срещу Рома в неделя в първия си двубой от Серия А след смъртта му.

Спортният свят почита великия футболист, който почина на 60-годишна възраст по-рано тази седмица, като Наполи вече потвърди, че стадионът им ще бъде преименуван на „Диего Армандо Марадона“. Нападателят, който изведе Аржентина до световната титла през 1986, се присъедини към Наполи от Барселона и изведе тима до двете им шампионски титли на Серия А през 1987 и 1990, прибавяйки към тях Купата на Италия и Купата на УЕФА.

„Преди година, заедно с Kappa, обмислихме идеята за произвеждането на специална фланелка в чест на Диего Марадона, неговата обичана Аржентина и огромната връзка с жителите на Неапол. Нашите надежди бяха свързани с това той да види екипа, защо не и да го облече. Споразумяхме се да излезем с екипите за първи път в деветия кръг от сезона в Серия А, по време на мача между Наполи и Рома“, се казва в клубно изявление. Всички отбори носят черни ленти след кончината на дон Диего преди стартирането на срещите от деветия кръг в Серия А.

В четвъртък вечер, преди двубоя на Наполи в Лига Европа, хиляди запалянковци се събраха пред стадион "Сан Паоло", за да почетат Марадона (видео и подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички