Порто получил покана да се присъедини към Суперлигата, но отказал


Порто получил покана да се присъедини към Суперлигата, но отказал
Снимка: Getty Images/Guliver

897 0

Отборът на Порто е получил покана да се присъедини към новата европейска Суперлига, но я е отхвърлил, разкри президентът на клуба Жорже Нуно Пинто да Коща. 12-те клуба, които обявиха формирането на новия турнир, предизвикал сеизмични вълни в европейския футбол, заявиха, че има още три позиции, които ще бъдат запълнени с постоянни членове, а за останалите три места ще се печелят квоти.

Ръководството на Суперлигата е провело "неформален контакт" с Да Коща относно включването на Порто в новия проект. "Имаше някакъв първоначален контакт от някои клубове, но ние не обърнахме особено внимание поради две причини. Първата е, че Европейският съюз не позволява подобни затворени първенства като НБА например.

Тъй като Португалската футболна федерация е против това, и като член на УЕФА, не можем да участваме в нещо, което е против принципите и правилата на ЕС и УЕФА. Ако тази идея се реализира, в което много се съмнявам, това няма да е краят на УЕФА. Нас не ни интересува дали сме вътре или вън от тази Суперлига, ние сме в Шампионската лига и се надяваме да бъдем там още много години", коментира президентът на Порто.

Всички новини, коментари и отзвук около европейската Суперлига може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички