Порто получил покана да се присъедини към Суперлигата, но отказал


Порто получил покана да се присъедини към Суперлигата, но отказал
Снимка: Getty Images/Guliver

398 0

Отборът на Порто е получил покана да се присъедини към новата европейска Суперлига, но я е отхвърлил, разкри президентът на клуба Жорже Нуно Пинто да Коща. 12-те клуба, които обявиха формирането на новия турнир, предизвикал сеизмични вълни в европейския футбол, заявиха, че има още три позиции, които ще бъдат запълнени с постоянни членове, а за останалите три места ще се печелят квоти.

Ръководството на Суперлигата е провело "неформален контакт" с Да Коща относно включването на Порто в новия проект. "Имаше някакъв първоначален контакт от някои клубове, но ние не обърнахме особено внимание поради две причини. Първата е, че Европейският съюз не позволява подобни затворени първенства като НБА например.

Тъй като Португалската футболна федерация е против това, и като член на УЕФА, не можем да участваме в нещо, което е против принципите и правилата на ЕС и УЕФА. Ако тази идея се реализира, в което много се съмнявам, това няма да е краят на УЕФА. Нас не ни интересува дали сме вътре или вън от тази Суперлига, ние сме в Шампионската лига и се надяваме да бъдем там още много години", коментира президентът на Порто.

Всички новини, коментари и отзвук около европейската Суперлига може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Одисеята на Ганчо Василев - от звезда на Мюнхен 1860 до доайен на ЦСКА (СНИМКИ И ВИДЕО)

Един от футболистите с изключително удивителна кариера е Ганчо Василев. Нападателят е звезда на Мюнхен 1860...

Реклама

Най-четени новини


виж всички