Йозил: Децата мечтаят за световна титла и Шампионска лига, а не за Суперлига


Йозил: Децата мечтаят за световна титла и Шампионска лига, а не за Суперлига
Снимка: Getty Images/Guliver

858 0

Атакуващият полузащитник на Фенербахче Месут Йозил обяви, че е разочарован и не подкрепя създаването на европейска Суперлига. В неделя стана ясно, че официално се присъединяват към Суперлигата Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм. Президент на Суперлигата стана босът на Реал Флорентино Перес.

"Децата растат с мечтата да спечелят световно първенство и Шампионска лига, а не Суперлига. Удоволствието от големите мачове се състои в това, че те се провеждат един или два пъти годишно, а не всяка седмица. Наистина е трудно всички футболни фенове да разберат това", написа Йозил в Туитър.

Нападателят на Анталияспор Лукас Подолски пък определи Суперлигата като "отвратителна". "Безумни новини! Това е обида за моята вяра - футболът е щастие, свобода, страст, запалянковци. Футбол за всички. Проектът за Супелгитата е отвратителен, несправедлив и аз съм разочарован, че в него участват клубове, в които някога съм играл. Борете се с това! Спрете Суперлигата!", призова Подолски в Туитър.

Всички новини, коментари и отзвук около европейската Суперлига може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички