Поглед в бъдещето: 5-те сигурни трансфера, които ще взривят Европа това лято


Поглед в бъдещето: 5-те сигурни трансфера, които ще взривят Европа това лято
Снимка: Getty Images/Gulliver

21740 0

Летният трансферен прозорец се намира в своя разгар, а грандовете на Стария континент вече започнаха усилена работа в стремежа си да подсилят своите редици за следващия сезон. Част от големите отбори вече привлякоха нови имена в съставите си, а за други това тепърва предстои.

Няма спор, че до момента "трансферът на лято 2019-о" е Еден Азар. Белгиецът напусна Челси след седем феноменални години на "Стамфорд Бридж", за да се присъедини към "Краля на Европа" Реал Мадрид. "Белия балет" успя да си уреди и друг силен трансфер, макар и без толкова шум - Лука Йович от тима на Айнтрахт, както и Едер Милитао от Порто. Барселона пък се похвали с трансфера на Френки Де Йонг.

Останалите европейски колоси за момента остават пасивни по отношение на гръмките трансфери, но съвсем скоро се очаква и те да се втурнат в търсене на най-качествените футболисти. За да изпреварим събитията и да погледнем в бъдещето, ще се опитаме да ви представим нашите предложения и очаквания за големите трансфери до затварянето на прозореца.

Антоан Гризман - Барселона

Започваме от името, за което е сигурно, че ще напусне настоящия си отбор през това лято. Антоан Гризман заяви категорично, че е изиграл последния си сезон на "Уанда Метрополитано", като неговият път и този на "дюшекчиите" се разделя след петгодишна връзка. Още през миналото лято французинът заговори за това, че желае да напусне Мадрид, а за следваща дестинация посочи друг испански колос - Барселона.

Това не се промени и през последните месеци, в които нееднократно се спекулираше с името на нападателя, а и той също "подклаждаше" тези слухове със своите изказвания. За момента обаче трансферът се забавя, а причината все още не е ясна. Наскоро Гризман призова феновете си за търпение, като заяви, че знае къде иска да отиде, но това изисква известни "жертви". Преминаването на французина на "Камп Ноу" обаче изглежда толкова вероятно, че поради тази причина го поставяме първи в списъка си.

Ромелу Лукаку - Интер

Нападателят на Манчестър Юнайтед определено не носи желаните резултати на "Олд Трафорд", а "червените дяволи" едва ли биха отказали да се разделят с него - стига да получат достатъчно справедлива оферта. Причината е, че Юнайтед похарчи твърде голяма сума за белгиеца, а сега очаква да си възвърне част от тези пари, за да се избегнат по-сериозни финансови загуби.

Основен фаворит за подписа на Лукаку е тимът на Интер, който вече отправи оферта за нападателя, макар и отхвърлена. В основата на този потенциален трансфер стои новият мениджър на "нерадзурите" Антонио Конте, който силно желае да подсили атаката на тима тъкмо с Лукаку. Италианският специалист искаше да привлече тарана и в миналото, когато бе мениджър на Челси, но тогава Лукаку предпочете да се присъедини към Манчестър Юнайтед.

Кристиан Ериксен - Реал Мадрид

Ръководството на "лос бланкос" усилено търси креативен полузащитник, а двете най-големи имена, спрягани за поста, са тези на Пол Погба и Кристиан Ериксен. Нашата прогноза е, че тъкмо датчанинът ще бъде плеймейкърът, който ще премине на "Бернабеу" през това лято.

Президентът на Реал Флорентино Перес не крие симпатиите си към Ериксен, като все още желае да го привлече в отбора си. Единствената "спънка" за момента се оказва цената на датчанина, която е считана за твърде висока. По-рано през месеца Ериксен в прав текст заяви, че се нуждае от ново предизвикателство, а "Реал Мадрид би било стъпка напред". Халфът определено би бил от полза в Кралския клуб, докато трансферът на Погба изглежда далеч по-невъзможен с оглед на неговата цена, а и желанието на "червените" да го задържат на "Олд Трафорд".

Матайс Де Лихт - Барселона

Един от най-силно представящите се защитници в Европа през последните седмици - Матайс Де Лихт, почти със сигурност ще се раздели с настоящия си клуб Аякс. Интерес към бранителя проявяват грандове като Барселона, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Ювентус, но в последните дни се заговори, че битката за подписа на играча ще се води между каталунския гранд и шампиона на Франция.

По-рано през седмицата медиите на Стария континент информираха, че ПСЖ е предложил по-добра оферта от тази на "блаугранас", което е превърнало парижани във фаворит за бранителя. Както е известно, агент на Де Лихт е известният Мино Райола, който умее да "изцежда" клубовете до краен предел, за да уреди на своите клиенти най-добрите условия. ESPN обаче информира, че каталунците ще направят още един опит да привлекат младия талант. Нашият избор за следващ отбор на Де Лихт остава Барселона, който изглежда като по-привлекателен за защитника, а и ще се присъедини към близки хора като Френки Де Йонг и Яспер Силесен.

Мауро Икарди - Ювентус

Последното предположение ни отвежда в Италия, където един от доказаните голмайстори в продължение на повече от половин година желае да напусне настоящия си клуб. Мауро Икарди започна своя "бунт" още в края на 2018 година, когато бе изцяло изваден от състава на "нерадзурите", а сега неговото напускане изглежда като почти сигурен развой на събитията в Милано.

Медиите в Италия заговориха, че преминаването на Икарди в Ювентус е въпрос на време, а Интер няма нищо против да се раздели с него. Изглежда, че "синьо-черните" вече са намерили негов заместник в лицето на Ромелу Лукаку, за който вече споменахме, а от щаба на "бианконерите" може би изчакват първо да назначат нов треньор, преди да предприемат действия по трансфера на аржентинеца.

Автор: Стефан Йорданов


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички