Тим от Висшата лига привлече холандски национал


Тим от Висшата лига привлече холандски национал
Снимка: Gulliver/GettyImages

1559 0

Отборът на Астън Вила обяви, че подписва с Анвар Ел Гази за срок от четири години, като трансферната сума не бе оповестена. Холандският национал изкара последния сезон на „Вила Парк“ под наем от френския Лил. Ел Гази откри резултата за бирмингамци при успеха им над Дарби Каунти с 2:1 във финалния плейоф за влизане във Висшата лига.

Общо, Ел Гази вкара шест гола в 37 мача за Вила през изминалата кампания в Чемпиъншип. „Анвар доказа на всички на „Уембли“ колко добър играч може да бъде за Астън Вила. Той е готов за предизвикателството, наречено Висша лига и е млад футболист с изключителен потенциал. Сега е както моя работа и на треньорския щаб, така и на самия Анвар, да реализираме този потенциал на терена. Той ще бъде отлично попълнение за нас през предстоящата кампания“, заяви по повод привличането му старши треньорът на Вила Дийн Смит.

Ел Гази, който има два мача за Холандия, излезе от школата на Аякс, преди да се присъедини към Лил през януари 2017. Той вкара шест гола в 44 мача за тима от Лига 1, преди да бъде преотстъпен под наем във Вила. 24-годишният футболист е втората нова покупка на бирмингамци това лято. Тимът вече подписа с крилото на Бирмингам Жота, като играчът бе използван като разменна монета с Гари Гарднър, който пое към градския съперник.

Междувременно стана ясно, че Пол Погба е готов да напусне "Олд Трафорд", за да се завърне в Ювентус, но има един голям проблем (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички