Питат Петев за оставка след компромат, че взема пари, за да пуска играчи


Питат Петев за оставка след компромат, че взема пари, за да пуска играчи
Снимка: Оф. сайт на футболната федерация на Босна

5953 0

Вчера Ивайло Петев постигна първата си победа като селекционер на Босна и Херцеговина, след като тимът му победи Казахстан в световна квалификация. Това обаче едва ли ще просветли картината около бъдещето на българския треньор, който на пресконференцията преди мача получи журналистически въпрос дали ще подаде оставка.

Бившият селекционер на България е около 8 месеца начело на класния тим и липсата на спечелен мач с него бе главната причина за честите критики срещу него. Наскоро обаче положението на Петев се влоши, след като босненско издание излезе с публикация, че той е получавал пари от мениджъри, за да пуска в националния тим техни играчи. Изданието N1 публикува скрийншот на чат на такъв мениджър, който пише, че е дал капаро, за да играе негов клиент в приятелския мач срещу Коста Рика през март тази година.

Оказа се, че въпросният играч е вратарят на германския Санкт Паули - Никола Васил,който наистина взе участие в контролата. Той обаче бе заменен през второто полувреме. "Моят трябва да бъде повикан и трябва да пази в приятелския мач срещу Коста Рика на 27 март! Така съм се договорил, дал съм и капаро", пише мениджърът на Васил. За интересите на вратаря се грижи компанията "Soccerfriends Sportmanagement GMBH".

"Неговият клиент наистина игра в мача с Коста Рика, което е солидно доказателство, че поне един играч в националния отбор е купил мястото си в него", пише N1. А крайните фенове на Босна също са против Петев и протестираха при представянето му. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички