ПАОК разгроми Динамо в реванша и е на 1/4-финал, Десподов намесен в 2 гола


ПАОК разгроми Динамо в реванша и е на 1/4-финал, Десподов намесен в 2 гола
Снимка: Instagram/Despodov

2131 0

ПАОК изигра чудесен осминафинален мач-реванш срещу Динамо (Загреб) и се класира за четвъртфиналите в Лига на конференциите. "Двуглавия орел" разби хърватите с 5:1 и с общ резултат 5:3 продължава към следващата фаза.

Гърците вкараха 3 гола за 25 минути между 27' и 42'. Те бяха дело на Баба и Томас, а Сучич си отбеляза автогол в 33'. В 49' гостите върнаха 1 гол чрез Ходжа, но с помощта на Кирил Десподов ПАОК вкара нови два гола.

6 гола паднаха на "Тумба", българинът влезе от пейката

Българският национал асистира за попадение на Кулиеракис в 73' след корнер и изработи дузпа в 88', която обаче бе изпълнена и реализирана от Андрия Живкович.

Първото полувреме беше сбъдната мечта за гърците, които вкараха 3 гола в рамките на 25 минути. Така те не само изравниха общия резултат, но взеха и гол аванс преди почивката.

В 15' домакините можеха да отбележат след пряк свободен удар, но изстрелът с глава на играч на гърците бе спасен от вратаря с гърди.

ПАОК откри в 27', когато Рахман Баба бе оставен непокрит след изпълнение на корнер на метър и нещо от вратата. Топката бе засечена от Кулиеракис с глава, като той качи на главата на Баба, който вкара за 1:0.

Шест минути по-късно резултатът в двата мача бе изравнен след автогол на Сучич. В ситуацията Кулиеракис стреля, топката рикошира в гърба на футболиста на Динамо и влетя неспасяемо под плонжа на вратаря в десния му ъгъл - 2:0.

В 42' резултатът стана класически за тима от Солун. Кулиеракис центрира майсторски от позиция извън пеналтерията и намери близко позиционирания до вратата Брендън Томас, който прилегна, за да засече топката и да я прати в десния ъгъл на Невистич - 3:0.

Второто полувреме започна много лошо за "черно-белите", като още в 49-ата минута Динамо успя да намали изоставането си. Това се случи след изстрел от малък ъгъл на Ходжа.

В 67-ата минута в игра се появи Кирил Десподов, който зае мястото на Тайсон. Пет минути по-късно ПАОК отново взе гол аванс в общия резултат, като след изпълнение на корнер от страна на българина Кулиеракис вкара топката в хърватската врата с гърди.

В 81' Динамо стигна до гол, който обаче нямаше шанс да бъде зачетен, тъй като беше вкаран с ръка. Две минути по-късно Мург пропиля чудесна възможност за домакините, завършвайки атака с изстрел над вратата от много добра позиция.

В 87-ата минута и българският национал даде своя принос за убедителния успех. Той бе спънат в наказателното поле за дузпа от Мишич, но точен от бялата точка бе не той, а Андрия Живкович, който оформи крайното 5:1. ПАОК е на четвъртфинал в Лига на конференциите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички