"Наказанието" за Кирил Десподов продължава, но ПАОК е в беда: Колос в супермач обаче засенчва дуела


"Наказанието" за Кирил Десподов продължава, но ПАОК е в беда: Колос в супермач обаче засенчва дуела
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images и Instagram

2899 0

Време е да научим осминафиналистите в Лигата на конференциите. Сред силните отбори в турнира изглеждаше и ПАОК с Кирил Десподов, но в последно време гърците минават през много трудни моменти и са напът да изгубят всичко, а българинът сякаш получава назидание (повече по темата по-долу в материала). Срещата на ПАОК с Динамо Загреб обаче остава в сянката на друг дуел.

Четирикратният европейски клубен шампион Аякс гостува на големия фаворит за трофея в третото издание на третия по сила клубен турнир на УЕФА - Астън Вила. Двата отбора не се победиха на "Йохан Кройф Арена" и приключиха при 0:0. Въпреки че е в криза, нидерландският гранд бе по-близо до гола с по-чистите положения и може да съжалява, че не стигна до успеха.

Гвоздеят на целия турнир Лигата на конференциите - кой ще спечели?

Коефициентът на платформата за онлайн спортни залози efbet за това все пак да съумее да победи този път е 6,80, поставяйки го в ролята на пълен аутсайдер. Ставката за успех на домакините от Англия пък е 1,45. Съответно пазарът за равенство е оценен на 4,70. Реваншът е с начален час 22:00 българско време.

Аякс продължава да бъде в слаба форма и е пети в елита на Нидерландия. Тимът е спечелил в редовното време само един от последните си девет мача във всички турнири. В това число влизат две поражения и две загуби и шест равенство (едното доведе до продължения срещу Бодьо/Глимт в миналата фаза от турнира и успех).

Въпреки че не успя да помогне на тима си при загубата с 0:4 от Тотнъм и при равенството 0:0 с Аякс, Оли Уоткинс остава основната заплаха на Астън Вила. Той е вкарал пет гола в последните си пет мача (в това число и нулевите споменати срещи), като е замесен в цели 31 попадения във всички турнири през кампанията (21 гола и 10 асистенции). Само Ерлинг Холанд е с повече сред играчите от Висшата лига.

ПАОК и Кирил Десподов търсят голям обрат в Европа

Докога Десподов ще е резерва за ПАОК?

От по-ранната програма пък остава мачът на ПАОК, който ще стартира в 19:45 часа българско време. Гърците са фаворити у дома срещу Динамо Загреб в балканското дерби, но имат да наваксват две попадения пасив. Коефициентът на efbet те да запишат успех в редовното време е 1,91, докато ставката за нов триумф за хърватите е 4,00. Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,60.

ПАОК бе в чудесна форма - водеше в Гърция (вече изостава с две точки от АЕК Атина) и спечели групата си в Лигата на конференциите с пет победи и едно равенство. Спадът във формата обаче дойде в неподходящ момент. Тимът влезе в слаба серия след срещи с грандовете в страната си (АЕК Атина, Панатинайкос и Олимпиакос) и загуби доста точки в шампионата и отпадна за Купата на Гърция след дузпи. Тогава и Десподов изпусна своето изпълнение.

След онзи момент българинът няма нито гол, нито асистенция във вече пет поредни срещи, въпреки че до момента в дебютния си сезон за ПАОК има впечатляващите 12 попадения и 11 асистенции. Той не е използван като титуляр в последните три срещи, в които е записал общо малко над час игра (две от тях приключват със загуба за ПАОК). Отсреща пък е отбор в суперсерия - Динамо Загреб няма загуба в 11 поредни официални мача, в които е записал осем успеха и три равенства. Все пак последното поражение за тима е с 0:3 (от Локомотив Загреб на 23 януари) - резултат, който би класирал ПАОК напред.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички