От Грьонинген използвали историята на Майкъл Джордан, за да убедят Робен


От Грьонинген използвали историята на Майкъл Джордан, за да убедят Робен
Снимка: Getty Images/Guliver

1226 0

Грьонинген използвал примера със завръщането на Майкъл Джордан в баскетбола в опита си да убеди нидерландския национал Ариен Робен да се завърне към първия си клуб в кариерата. От клуба са пускали клипове на Робен от документалната поредица за легендата на НБА „Последният танц“ заедно с моменти от неговата собствена великолепна кариера, за да привлекат обратно 36-годишния футболист, който преди 12 месеца напусна Байерн Мюнхен и обяви край на кариерата си.

„Отидохме първо до Мюнхен да говорим с него и да му предложим да играе за нас, само дни след като той прекрати кариерата си през май миналата година. Това не се случи. Но ние запазихме връзка и след това тайно уредихме с жена му да пътуваме и да разговаряме отново миналия месец“, разкри техническият директор на клуба Марк-Ян Фледерус на пресконференция, след като Робен подписа едногодишен договор с Грьонинген.

Нидерландецът се съгласи да се завърне в клуба, в който направи официалния си дебют в професионалния футбол на 16-годишна възраст през 2000. Освен това крилото игра още за Челси, ПСВ Айндховен и Реал Мадрид, печелейки общо 12 шампионски титли и изигравайки 96 мача за Нидерландия, включително и финал на Мондиал 2010 в Йоханесбург. „Разликата в стандарта между Байерн и Грьонинген е естествено много голяма, но аз тук, за да помогна на клуба. Това е възможно само с правилното отношение. Нямам какво да губя и влизам в предизвикателството с положителна настройка, която искам да оползотворя максимално. Нямам поставени цели, всичко може да свърши след месец или да трае две години“, каза Робен. А каква интересна история разказа той за Рууд ван Нистелрой вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички