Година след като се отказа, Ариен Робен се завръща във футбола


Година след като се отказа, Ариен Робен се завръща във футбола
Снимка: Getty Images/Gulliver

2248 0

Легендата на холандския футбол Ариен Робен обяви, че се завръща във футбола. Крилото напусна Байерн Мюнхен в края на миналия сезон и обяви своето отказване от спорта.

Сега обаче бившият футболист на Челси и Реал Мадрид ще се завърне в игра след няколко месеца. Робен отново ще облече екипа на първодивизионния холандски Грьонинген, след като направи първите си стъпки в професионалния футбол с отбора в началото на 21-ви век. 36-годишният футболист ще стане част от клуба от началото на следващия сезон. Робен направи дебюта си във футбола с Грьонинген, когато бе на 16 години, а през 2002-ра напусна тима, за да се присъедини към ПСВ Айндховен. През изминалия сезон Грьонинген завърши на 9-то място сезона в Ередивизи, след като кампанията бе прекратена заради глобалната пандемия от коронавирус.

В последните си 10 сезона с екипа на Байерн Мюнхен Ариен Робен успя да вкара 144 гола в 309 мача. Холандецът има и 96 мача за родината си, като на два пъти – през 2010-та и 2014-та година бе много близо до това да стане световен шампион. А ето какво направи бившият му тим Байерн Мюнхен в последния ден от сезона в Бундеслигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички