Филип Кръстев срещу Лионел Меси: Какво да очакваме в "крепостта на Фифо" и ще играе ли изобщо Лео - Тата отговори


Филип Кръстев срещу Лионел Меси: Какво да очакваме в "крепостта на Фифо" и ще играе ли изобщо Лео - Тата отговори
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg и Getty Images

3268 0

След мощния старт с рекордно бързо попадение от дебютант в историята на клуба - Филип Кръстев така и не е получил шанс да запише по-сериозно игрово време. В Лос Анджелис играе по около 30 минути в срещите след онзи дебют. А сега предстои сблъсък с Лионел Меси.

Ще играе ли Лионел Меси срещу Филип Кръстев?

Имаше съмнения дали 36-годишният аржентинец няма да получи почивка, след като Тата Мартино призна преди известно време, че ще има няколко срещи на Интер Маями, в които това ще се случи. Самият наставник обаче бе сподели, че Меси ще играе във важния мач.

"Не мога да си представя в този толкова важен мач срещу последния шампион на конференцията, че това е среща, в която Меси да почива. Получи почивка срещу отбора на Ред Булс, игра 30 минути, така го измислихме тази седмица и сега ще играе срещу Лос Анджелис" - бе категоричен Мартино.

Двата отбора излизат в много ключов дуел, като домакините са втори в Западната конференция с 40 точки, докато Интер Маями се мъчи в Източната конференция на 14-о място с 22 пункта. Фактът, че се сблъскват два отбора от различни конференции, допълнително увеличава заряда.

Защо мачът между Интер Маями на Меси и Лос Анджелис на Фифо Кръстев е толкова важен?

Лос Анджелис е силен домакин през този сезон. Тимът на Кръстев превръща в крепост стадиона си, като има 8 победи, 3 равенства и 2 загуби, отбелязвайки 26 гола и допускайки едва 10 (голова разлика +16). Домакините успяват да вкарат средно поне по 1 гол във всеки мач от сезона (1,6) и допускат средно по 1,1.

От другата страна е Интер Маями, който кара труден сезон, особено като гост - 2 победи, 1 равенство и цели 9 загуби (с голова разлика -12). Разбира се, в почти всеки от въпросните мачове в тима не е бил Лионел Меси. Интер вкарва средно по 1 гол на мач и допуска по 1,5.

Двата отбора са се срещали два пъти до този момент, като Интер все още няма отбелязан гол срещу съперника. В единия случай (2020 г.) Лос Анджелис печели с минималното 1:0, а пред миналата година - с 2:0.

Отборът на Филип Кръстев е фаворит в мача, в който се очаква да има повече попадения. Присъствието на Лионел Меси и другите нови придобивки на Интер обаче сериозно поставят под въпрос прогнозата на специалисти, анализатори и букмейкъри. А едно от новите и дългоочаквани попълнения на ЦСКА се размина с мачовете с Лионел Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички