От 0:3 до 3:3 за 16 минути: Камерун обърна Буркина Фасо и победи с дузпи! (ВИДЕО)


От 0:3 до 3:3 за 16 минути: Камерун обърна Буркина Фасо и победи с дузпи! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3611 0

Националният отбор на Камерун сътвори фантастичен обрат и победи Буркина Фасо в битката за третото място в Купата на Африка. Камерунският отбор успя да стопи изоставане от 0:3 в рамките на само 16 минути, за да докара мача до дузпи, където спечели.

Камерун и Буркина Фасо отпаднаха на крачка от големия финал, след като отстъпиха на Египет и Сенегал, които ще се изправят в неделя вечер един срещу друг в спор за трофея. Днешният сблъсък за третото място в турнира предложи изключително зрелище, което в крайна сметка завърши с успех за Камерун.

Буркина Фасо поведе с два гола още през първата част след попадения на Яго и вратаря Онана, който си вкара автогол. В началото на второто полувреме Уатара отбеляза трети гол за Буркина Фасо и изглеждаше, че мачът ще се доиграва.

Не на това мнение обаче бяха от тима на Камерун, които се съживиха след 70-ата минута. Бахокен върна един гол в 71', а в 85-ата минута Абубакар направи резултата 3:2. Само две минути по-късно отново Абубакар се разписа за 3:3 и прати срещата директно в дузпи (правилата не предвиждат продължения за този двубой).

При дузпите всички изпълнители на Камерун бяха безупречни, докато Буркина Фасо се пропука при четвъртото си изпълнение, когато Туре пропусна. Така Камерун спечели мача след феноменален обрат и завърши на трето място в турнира за Купата на Африка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички