Кошмарни дузпи пратиха Египет и Салах на финал срещу Сенегал и Мане за Купата на Африка!


Кошмарни дузпи пратиха Египет и Салах на финал срещу Сенегал и Мане за Купата на Африка!
Снимка: Getty Images

9988 0

Националният отбор на Египет се класира за големия финал на Купата на Африка, след като отстрани Камерун след изпълнение на дузпи на 1/2-финалите в турнира. Двата отбора завършиха при резултат 0:0 след 120 минути игра, като Камерун уцели две греди в редовното време. При 11-метровите наказателни удари обаче тимът тотално се пропука и пропусна три последователни дузпи, за да прати Египет на финал срещу Сенегал.

Първата ситуация за гол дойде в 18-ата минута, когато Майкъл Нгадеу-Нгаджуи от тима на Камерун уцели греда. След центриране от корнер Нгадеу-Нгаджуи се извиси над всички и успя да играе с топката, за да я насочи към вратата, но ударът му се спря в ъгъла при събирането на страничната и напречната греди.

В 33-ата минута Камерун се добра до още една златна възможност за гол. След пробив по левия фланг последва подаване в наказателното поле към Токо Екамби, но топката му дойде малко назад. Това не му позволи да нанесе достатъчно добър удар на няколко метра от вратата, а вратарят на Египет улови.

Малко по-късно играчи на двата отбора се сблъскаха неприятно, като удариха главите си. Това прекъсна мача за известно време и накъса играта. През втората част Мохамед Салах направи много сериозен пропуск, след като в 65-ата минута излезе сам срещу Онана, но вратарят го спря.

В 70-ата минута Камерун уцели втора греда в мача. Токо Екамби опита мощен удар от дистанция, но топката се отклони от гредата и излезе в аут. В края на мача селекционерът на Египет Карлуш Кейрош получи втори жълт картон от главния съдия за непристойно поведение, което означава, че ще пропусне евентуалния финал.

Content made on Kapwing

В продълженията и двата отбора играха по-предпазливо, но все пак Египет изглеждаше по-близо до победата. Първо Мохамед Салах стреля опасно в 101-ата минута, но отвъд целта. В 119' Рамадан Собхи проби отдясно и центрира остро в пеналтерията, където четирима играчи на Египет налетяха, но никой не засече подаването.

При изпълнението на дузпи пръв се пропука тимът на Камерун, след като при втория 11-метров наказателен удар Аролд Мукуди стреля слабо и вратарят на Египет спаси. При следващата си дузпа Камерун отново не успя да вкара, като този път пропускът дойде от крака на Джеймс Леа Силики. Камерун пропусна и трета дузпа, след като още една резерва - Клинтън Н'Жие, направи скандално лошо изпълнение, а това се оказа достатъчно за победата на Египет.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Камерун: Онана, Кестелето, Нгадеу-Нгаджуи, Толо, Фаи, Хонгла, Ангиса, Ум Гуе, Муми Нгамалеу, Токо Екамби, Абубакар

Египет: Габаски, Елнени, Абедлмонем, Хамди, Фати, Ел Фотух, Ел Сулия, Камал, Мостафа Мохамед, Мармуш, Салах

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Садио Мане изигра феноменален мач за Сенегал на полуфиналите и с гол и асистенция за своя отбор отстрани Буркина Фасо за място на големия финал. Сега неговият съотборник в Ливърпул Мохамед Салах ще трябва да блесне с екипа на Египет, ако иска да отстрани коравия отбор на Камерун.

Египет и Камерун за последно играха един срещу друг на финала за Купата на Африка през 2017-а, когато камерунците вдигнаха трофея. Сега Салах ще иска отмъщение за онази загуба, в която отново игра. Въпреки това букмейкърите дават предимство на Камерун. Ето какви са коефициентите за двубоя Камерун - Египет!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички