Садио Мане прати Сенегал на финал за Купата на Африка! (ВИДЕО)


Садио Мане прати Сенегал на финал за Купата на Африка! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3876 0

Националният отбор на Сенегал се класира за финала на Купата на африканските нации, след като подчини Буркина Фасо с 1:3 на 1/2-финалите в надпреварата. Звездата на Ливърпул Садио Мане изигра ключова роля за успеха, като се отчете с гол и асистенция.

Първото полувреме на срещата бе изпълнено с драматични моменти, макар и да не паднаха голове. Сенегал на три пъти имаше претенции за дузпа, но и в трите случая до такава не се стигна.

Първата ситуация дойде в 29-ата минута, когато вратарят на Буркина Фасо игра опасно при опит да боксира топката. Съдията отсъди дузпа, но след намесата на ВАР дузпата бе отменена. Единоборството може да видите във видеото.

Content made on Kapwing

В 39-ата минута Едуар Менди се отличи с много важна намеса за Сенегал. Две минути по-късно Садио Мане падна в наказателното поле на Буркина Фасо, но главният арбитър не видя основания за отсъждане на 11-метров наказателен удар.

Късно в добавеното продължение на мача съдията отсъди втора дузпа за Сенегал в мача, която за втори път бе отменена от ВАР. Този път сигналът бе за игра с ръка, но такава се оказа, че няма. През втората част двата отбора играха при равен резултат до 70-ата минута, когато заваляха и головете.

Абду Диало откри за Сенегал след асистенция на Калиду Кулибали. Шест минути по-късно Садио Мане осъществи невероятен пробив в наказателното поле и подаде към Идриса Гей, който реализира на празна врата.

Content made on Kapwing

Буркина Фасо все пак върна едно попадение чрез Ибрахим Туре в 82-ата минута, но пет минути по-късно Садио Мане сложи точка на спора, завършвайки брилятна контраатака за Сенегал. Така тимът се класира за финала, където ще очаква победителя от утрешния двубой между Камерун и Египет.

Content made on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички