Джани Инфантино призова към диалог със Суперлигата


Джани Инфантино призова към диалог със Суперлигата
Снимка: Getty Images/Guliver

508 0

Президентът на ФИФА Джани Инфантино отново коментира въпроса за Европейската Суперлига. Италианецът заяви, че ръководните органи и клубовете на Суперлигата трябва да започнат конструктивен диалог.

"Подкрепяме УЕФА в отказа ѝ от Суперлигата. Ние винаги ще бъдем против всякакви съревнования, които не са под егидата на международните футболни структури и заплашват принципа на солидарност и единство. Смятам за свой дълг да призова странита да проведат конструктивен диалог за търсенето на позитивни решения. Нашето задължение като ръководен орган да направим така, че нашите врати да са отворони за всеки".

"Що се отнася до санкциите по отношение към клубовете от Суперлигата, независими и компетентни органи трябва да приемат тези решения. Не съм този, който да коментира. Очевидно е, че клубовете трябва да се сблъскат с последствията. Уверен съм, че те знаят за това", каза Инфантино пред AS.

Повече за Суперлигата прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Професор посочи 8-те фактора за изпълнение на успешни дузпи след мача

В плейофите на Евро 2020 цели 3 мача завършиха с изпълнение на дузпи след равенство в основното време и продълженията....

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама