Официално: Родриго де Пол подписа с Атлетико (Мадрид)


Официално: Родриго де Пол подписа с Атлетико (Мадрид)
Снимка: Getty Images/Guliver

2941 0

Атлетико (Мадрид) и Удинезе постигнаха договорка за трансфера на Родриго де Пол. Полузащитникът спечели Копа Америка само преди няколко дни, като остави отлични впечатления с играта си. Той е роден на 24 май 1994 година.

Аржентинецът вече мина медицински прегледи и подписа 5-годишен договор. Той е силен в офанзивен план и може да реализира голове и да дава асистенции. Прави официалния си дебют през 2013 година. Още през 2014 година обаче поема към Европа.

Там играе два сезона във Валенсия и дебютира в Шампионска лига. През 2016 година се връща в Аржентина, но след едва 5 месеца отново поема към Стария континент, за да облече фланелката на Удинезе. Там се утвърждава като един от най-качествените играчи на позицията си в Серия А и вкарва 34 гола (и дава 36 асистенции) в 184 мача.

Последният сезон бе най-добрият за него, след като даде 10 асистенции в Серия А (вторият най-добър показател), осъществи най-много дрибъли (122 от 182) и спечели най-много дуели (289). Освен това бе и най-фаулираният играч в Серия А (126).

Именно с отличните си изяви привлече интереса на няколко европейски гранда, а в крайна сметка ще продължи кариерата си при своя сънародник Диего Симеоне, който е начело на испанския шампион Атлетико (Мадрид).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички