Официално: Нови собственици ще връщат Лийдс обратно в английската Висша лига


Официално: Нови собственици ще връщат Лийдс обратно в английската Висша лига
Снимка: Getty Images

1569 0

Английската футболна лига (ЕФЛ) официално е одобрила продажбата на мажоритарния дял от акциите на Лийдс на "49ърс Ентърпрайзес", съобщиха от клуба!

Споразумението с бившия собственик - Андреа Радрицани, е било постигнато през месец юни. Сега Параг Марате, който бе вицепрезидент, ще поеме ръководните функции от Радрицани.

"Това бе нужен ход за клуба, който трябва да поеме по нов път. Вече разполагаме с отличен мениджър (б.р. - Даниел Фарке), който в кариерата си има опит на победител. Сигурни сме, че Лийдс Юнайтед ще разполага с достатъчно добър състав за атака на първите места в Чемпиъншип", заяви Марате и допълни:

"Наша отговорност - на ръководство, футболисти, служители и фенове, е да накараме цялата общност да се гордее с постиженията на Лийдс Юнайтед".

Новите собственици на Лийдс контролират и един от най-големите франчайзи в историята на Националата футболна лига на САЩ (НФЛ) - Сан Франциско 49ърс. Петкратните шампиони играха финал на конференцията си през изминалия сезон...

*Припомняме, че Лийдс изпадна от Висшата лига през сезон 2022/23, след като завърши на предпоследното 19-о място с актив от 31 точки (от 38 мача). Сега тимът ще играе в Чемпиъншип, а първият мач от новата кампания е на 6-и август - домакинство на Кардиф.

Четете последните новини от английския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички