Официално: Ивелин Попов е играч на Сочи


Официално: Ивелин Попов е играч на Сочи
Снимка: Оф. сайт на Ростов

1718 0

Бившият капитан на националния отбор на България Ивелин Попов вече официално има нов отбор в Русия. Попов е футболист на руския Сочи. Полузащитникът се озова в тима, след като досегашният му отбор Ростов го използва, като разменна монета в сделката за нападателя Димитрий Полоз.

Договорът на Попето ще е за 2+1 години. "Приветстваме Ивелин в клуба и му желаем нови победи в Сочи", написаха от новия тим на бившия национал.

Сочи ще е петият руски отбор в кариерата на Ивелин Попов. През 2012 година той дебютира в руския елит с екипа на Кубан, където се превърна във важна част от състава. През 2015 година Попов премина в Спартак (Москва), с който спечели шампионската титла и Суперкупата на Русия. Българинът имаше и кратък период под наем в Рубин, а от миналата година е в Ростов. А какво разказа наскоро Попов за срещата си с коронавируса и как са третирали неговото семейство - вижте в този материал.

Вижте тази публикация в Instagram.

Футбольные клубы «Сочи» и «Ростов» произведут обмен игроков. В ближайшее время нападающий сочинцев Дмитрий Полоз пополнит ряды дончан, болгарский полузащитник Ивелин Попов в свою очередь станет игроком сочинцев. За год в «Сочи» Полоз провел 28 матчей и забил 6 мячей. В каждом из двух сезонов сочинцев в Тинькофф РПЛ Дмитрий становился автором первого гола, оба раза отличившись с пенальти. В текущем сезоне 29-летний нападающий провел в составе сочинцев 3 игры, забив 1 гол. Мы желаем удачи Дмитрию в новой команде! Ивелин Попов играет в российских командах на протяжении 8 лет. До перехода в «Ростов» болгарин выступал за краснодарский «Кубань», московский «Спартак» и казанский «Рубин». За полтора года в Ростове Попов провел 44 матча и забил 9 голов. Мы приветствуем Ивелина в клубе и желаем новых побед в «Сочи»! #ДоброПожаловать

Публикация, споделена от Футбольный клуб «Сочи» (@pfcsochi) на

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички