Лечков: Националният отбор не е мой или на Попов - трябва да се казва каквото се вижда


Лечков: Националният отбор не е мой или на Попов - трябва да се казва каквото се вижда
Снимка: БГНЕС

1448 0

Доскорошният вицепрезидент на БФС и отговорник за националния отбор - Йордан Лечков, отговори на изказването на Ивелин Попов, че той е една от причините да се откаже от играта си с националната фланелка. Атакуващият халф заяви, че от Лечков националите са получавали само критика, но "човешка приказка" - не.

"От 2005 година аз отговарям за националния отбор. Нито съм изпълнителен директор, нито спортен. Аз съм член на Изпълкома и отговарям за националния отбор. Всички гледаме едни и същи мачове. Когато ми задавате въпрос, какво очаквате от мен? Да отговоря това, което съм видял или да спестя истината? Аз по този начин разбирам своите ангажименти към назначаването на треньори, представянето на футболистите. Този национален отбор не е на Йордан Лечков или на Ивелин Попов, а е на България. Следователно трябва да се коментира това, което се вижда", отсече бившият национал след срещата на Изпълкома днес.

"За голямо мое съжаление няма резултати на националния отбор. Йордан Лечков след всеки мач чинно отговаря. Когато има негативни резултати, аз съм там. Не съм човек, който да нападне някого. Никога не съм казал една лоша дума срещу някого. Не искам обаче да поема генералната вина, че ние дълги години нямаме класиране на голям форум. Нямам проблем да съм изкупителната жертва, но това трябва да приключи веднъж завинаги. Отказвам да участвам в спортни, семейни и други драми", допълни той. А ето в какво го обвини бившият капитан на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички