Швеция се готви да бойкотира мача с Испания заради целувката на Луис Рубиалес


Швеция се готви да бойкотира мача с Испания заради целувката на Луис Рубиалес
Снимка: Getty Images

859 0

Продължава да има последици от инцидента, който се случи между Луис Рубиалес и Джени Ермосо след историческата победа на Испания на Световното първенство по футбол за жени миналия месец. Тогава Рубиалес целуна звездата на тима по устните, като сега обвиненията е, че това се е случило без нейното съгласие.

Бойкотират мач заради Рубиалес?

След инцидента Рубиалес беше отстранен като президент на Испанската футболна федерация за 90 дни от ФИФА. Същевременно въпросът се проучва и в испанските съдилища, като Ермосо реши да повдигне обвинения.

Въпреки всичко това, Рубиалес категорично заяви, че няма да подаде оставка, въпреки че това е позиция, която може да засегне още повече женския отбор на Испания. Според Mundo deportivo Швеция обмисля бойкот на своя мач от Лигата на нациите на УЕФА срещу "Ла Роха".

Съобщава се, че шведките, които Испания победи в полуфиналната фаза на Световната купа, са готови да не играят мача, освен ако Рубиалес не подаде оставка. А това изглежда малко вероятно на този етап. Действията на Рубиалес или липсата на такива продължават да влияят на испанския футбол и скандалът не изглежда скоро да отшуми. Особено ако той удържи на думата си, като не подаде оставка от президентския пост. А по-рано испанските медии дори публикуваха, че ако някои обвинения станат факт, то дори може да се стигне до затвор за Рубиалес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички