Разглеждат обвиненията срещу Луис Рубиалес, може да се стигне дори и до затвор


Разглеждат обвиненията срещу Луис Рубиалес, може да се стигне дори и до затвор
Снимка: Getty Images

1148 0

Испанската прокуратура е завела наказателно дело срещу временно отстранения президент на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес за целувката с националката Дженифер Ермосо.

Рубиалес в очакване на "присъдата"

Във вторник Хермосо даде изявление пред полицията и по този начин позволи на прокурора да повдигне обвинения срещу Рубиалес, след множество оплаквания, довели до разследване.  Според Marca, прокурорът вече го е направил, представяйки обвинения за нападение и принуда. Първото може да доведе до присъда от 1 до 5 години затвор, докато принудата може да доведе до присъда от 6 месеца до 3 години затвор или глоба от 1 до 2 години от доходите.

Обвинението за принуда идва в резултат на постоянен натиск от страна на Рубиалес да накара Хермосо да се появи публично и да омаловажи инцидента. Сега съдия ще получи делото от прокурора и ще реши дали има достатъчно доказателства, за да заведе дело срещу Рубиалес. Испанският прокурор също се е свързал с австралийските власти по въпроса, но обвинения няма да бъдат повдигнати в Австралия.

В момента Рубиалес е отстранен от поста си от ФИФА за период от 90 дни. Министерството на спорта също преследва отстраняването на Рубиалес от футбола до две години за "сериозно нарушение", както бе решено от Спортния трибунал. Носителят на "Оскар" Уди Алън също взе отношение по случая, като се застъпи за Рубиалес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички