Официално: Ал-Ахли привлече един от големите таланти на Испания


Официално: Ал-Ахли привлече един от големите таланти на Испания
Снимка: Getty Images

996 0

Талантливият испански футболист Габри Вейга се присъедини към Ал Ахли. Саудитският клуб публикува видео представяне на играча в профила си в Twitter.

Това е поредният сериозен удар за клуб от Саудитска Арабия, като Вейга е само на 21 години и е считан за един от големите таланти в Испания.  През сезон 2022/23 Вейга записа 40 мача във всички турнири за Селта, като отбеляза 11 гола и направи 4 асистенции.

Отряза редица европейски грандове

Селта ще вземе 40 млн. евро от трансфера на своя играч, който пък ще получава 12 млн. евро на година. Договорът му е за срок от 3 години.

Той впечатли през изминалия сезон с екипа на испанския Селта Виго и още през пролетта се очакваше и Реал Марид да влезе в наддаването за него. Атакуващият полузащитник стартира като титуляр в 28 двубоя от Ла Лига през изминалата кампания и изигра голяма роля в оцеляването на тима.

Интерес към играча имаше още от водещи европейски клубове като Барселона, Манчестър Сити, ПСЖ, Наполи, Ливърпул и Челси, но 21-годишният испанец избра да продължи кариерата си в Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички