Обявиха "Състава на десетилетието" - Реал Мадрид със сериозна доминация


Обявиха "Състава на десетилетието" - Реал Мадрид със сериозна доминация
Снимка: Getty Images/Guliver

2519 0

Международната федерация по футболна история и статистика обяви най-добрите футболисти по позиции в целия свят за изминалото десетилетие. Или иначе казано - "Съставът на десетилетието". Това обхваща периода от 2011 година до изминалата 2020 година.

В него доминират футболистите на 13-кратния европейски клубен шампион Реал Мадрид, което лесно може да се обясни с факта, че "кралския клуб" завоюва на цели 4 пъти трофея от Шампионска лига в този период - през 2014 г. в Лисабон, 2016 г. в Милано, 2017 г. в Кардиф и 2018 г. в Киев.

Цели 4-ма играчи на Реал са в състава, като към тях би могъл да се прибави и нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо, който бе с основни заслуги за трофеите, но напусна клуба през 2018-а година. Големият съперник на тима Барселона е с двама представители.

Настоящият европейски клубен шампион Байерн Мюнхен е с 3-ма представителите, като Тони Кроос, който е представител на Реал Мадрид, също е бил част от тима за 3 години от посочения период за избиране на 11-ката. 

Ето го и целия състав:

Вратар: Мануел Нойер

Защитници: Филип Лам, Серхио Рамос, Върджил ван Дайк, Марсело

Полузащитници: Тони Кроос, Андрес Иниеста, Лука Модрич

Нападатели: Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Роберт Левандовски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички