Суперкомпютър прогнозира кой ще спечели тазгодишното издание на Шампионска лига


Суперкомпютър прогнозира кой ще спечели тазгодишното издание на Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2206 0

Суперкомпютър прогнозира, че Манчестър Сити ще спечели тазгодишното издание на Шампионска лига, като на финала ще победи защитаващия трофея от миналия сезон Байерн Мюнхен. Клубната надпревара на УЕФА ще бъде възобновена в средата на февруари с мачовете от 1/8-финалната фаза.

Преди завръщането на Шампионска лига, FiveThirtyEight актуализира своите прогнози, за да разкрие как ще се представят отборите в останалата част от турнира. Сити, който се изправя срещу Борусия Мьонхенгладбах в следващия кръг, оглавява таблицата с 47% шанс да стигне до финала.

Байерн е вторият отбор, който вероятно ще достигне до финала с 30% прогноза от FiveThirtyEight, докато Барселона и Ливърпул имат съответно 24% и 16% шанс. Манчестър Сити обаче има най-висок шанс да спечели Шампионската лига с 31 процента, което ги поставя далеч от 16-те процента на Байерн.

Байерн грабна титлата в Шампионската лига миналия сезон с победа с 1:0 над Пари Сен Жермен на "Ещадио да Луж" в Лисабон. ПСЖ се изправя срещу тежък съперник на осминафиналите - Барселона. За финалиста на Шампионска лига от миналия сезон са предвидени едва 36 процента шанс да победи Барселона и да стигне до четвъртфиналите.

Според прогнозите, ПСЖ има само 9% шанс да стигне до финала и 4% да вдигне трофея в Шампионска лига. Реал Мадрид и Челси имат съответно пет и четири процента шанс да спечелят финала този сезон. Тазгодишният финал на Шампионска лига ще се проведе на 29 май в Истанбул.

Ето и датите за първите 1/8-финални срещи в Шампионска лига:

16 февруари: Барселона - Пари Сен Жермен / РБ Лайпциг - Ливърпул

17 февруари:  Порто - Ювентус / Севиля - Борусия Дортмунд

23 февруари:  Атлетико Мадрид - Челси / Лацио - Байерн Мюнхен

24 февруари:  Аталанта - Реал Мадрид / Борусия Монхенгладбах - Манчестър Сити

Междувременно стана ясно, че най-богатите 20 отбора в Европа са загубили близо 2 милиарда паунда заради коронавируса (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички