Изненада! Байерн може да се раздели със суперуспешния Ханзи Флик


Изненада! Байерн може да се раздели със суперуспешния Ханзи Флик
Снимка: Getty Images/Guliver

1751 0

Притеснителна за феновете на Байерн Мюнхен новина пристигна от Германия. Тя гласи, че клубът може да се раздели със сегашния си наставник Ханс-Дитер Флик. Специалистът има договор до 2023 година, но няма гаранции, че той ще продължи работата си в Байерн, пише "Bild".

Причините за това са няколко. Първо, изпълнителният директор на клуба Карл-Хайнц Румениге, който в края на тази година напуска поста, е основният поддръжник на Флик в Байерн. С него треньорът постоянно контактува за разрешаването на всякакви въпроси и проблеми. И сега той се чуди как ще се променят условията му на работа след напускането на директора.

На второ място, Флик има напрегнати отношения със спортния директор на "баварците" Хасан Салихамиджич. Треньорският щаб е недоволен от трансферната кампания и смята, че съставът е станал по-слаб в сравнение с миналогодишния. Салихамиджич смята, че задачата на треньора е да работи с новите играчи така, че те да достигнат необходимото за Байерн ниво.

На трето място, немският специалист все още контактува с представители на Германската футболна асоциация. Ако след Евро 2020 Йоахим Льов напусне националния отбор, федерацията ще се обърне към Флик. Клубове от Висшата лига също са контактували с него.

"Bild" посочва, че за треньора е важно да чувства пълната подкрепа на клуба, което може да способства за раздялата с него. В дебютния си сезон като треньор на Байерн Флик спечели титлата в Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионска лига, а също и Суперкупата на Европа. А какъв шок преживя Байерн с Флик вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички