Олимпик Лион получава 1 милион евро от Реал Мадрид заради клауза от преди 13 години


Олимпик Лион получава 1 милион евро от Реал Мадрид заради клауза от преди 13 години
Снимка: Getty Images

1939 0

Със спечелването на "Златна топка", Карим Бензема донесе не само на себе си големи допълнителни доходи, но и на отбора, от който той бе трансфериран посока Реал Мадрид през 2009 година - Олимпик Лион.

Преди 13 години "Кралският клуб" плати рекордните за Франция 35 милиона за централния нападател, като чрез допълнителни клаузи сумата можела да нарасне на 41 милиона евро. Според "L'Equipe" Реал ще трябва да плати допълнителен милион евро, след като Бензема спечели първата си "Златна топка". 

Президентът на Лион - Жан-Мишел Ола каза след успеха на Бензема, че винаги е вярвал, че ще последва Зинедин Зидан и Мишел Платини със "Златната топка", въпреки че тя дойде на 34-годишна възраст.

" За нас това е голяма гордост и емоция, защото Карим е дете на ОЛ. Той е дете, което сме гледали как расте и се превръща в невероятен футболист. Виждали сме го да успява в почти всичко, което е опитал. Тъй като ние сме отборът, който му даде първия договор, ние сме горди", каза Ола.

Иначе феновете на Лион отпразнуваха победата на Бензема по улиците на града.

А ето по какъв начин Реал Мадрид "позлати" Карим Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички