Карим Бензема не е забравил отношението към него от привържениците на Реал Мадрид


Карим Бензема не е забравил отношението към него от привържениците на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1801 0

В дълго интервю, дадено пред France Football, по повод връчването на "Златна топка", Карим Бензема се върна към освиркванията, от които може би е страдал през цялата си кариера и които му дадоха желание да "отиде по-високо".

В Реал Мадрид, Бензема не винаги е бил любимец на публиката. Много преди да се превърне в най-завършения нападател и да спечели най-голямото индивидуално отличие, французинът може би е бил изправен пред изключително остри критики през първите си години в Испания. Случи се дори да не го харесат от Сантяго Бернабеу. Някои фенове го критикуваха, че не е достатъчно решителен и твърде безгрижен, до степен да го искат на пейката.

Французинът припомни на феновете на "кралския клуб" моменти, които те едва ли помнят предвид моментната форма на футболиста. Той бе сериозно освиркван през януари 2018 въпреки гръмката победа на отбора му със 7:1 срещу Ла Коруня. Или към тези по време на Ел Класико няколко месеца по-рано. Бензема не е забравил нищо от това, но каза " ситуацията може да те накара да да отидетеш по-високо".

" Да, на "Бернабеу“, в отбора на Франция, дори в Лион и е трудно. Защото това е твоята публика. Те идват с времето и това означава, че не си постъпил правилно през определен период. Трябва ли да кажеш на себе си: "Какво правя, за да се измъкна от това? Да продължа така, да загубя увереност, да се страхувам, да стана обикновен играч и да ми освиркват през цялото време? Или да поема, защото знам, че качеството ще дойде и ще ме аплодират?" Трябва да изберете", обяснява той.

Тези трудни времена понякога белязваха трудно номер 9 на Реал: " Има освирквания, от които ме заболяваше главата. Когато се прибрах... Трябва да се опиташ да не се натоварваш. Сложно е, но може и да те накара да отидеш по-високо", довери той. На 34 той сега е възхваляван и аплодиран от публика, която го обожава, в Мадрид, където разчитаме на него да спечели 15-та Шампионска лига, както и във Франция, той, който ще бъде очакван с нетърпение по време на Световното първенство по футбол в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички