Обявиха кога се подновява футболът в Турция, Сърбия, Хърватия, Казахстан и Южна Корея


Обявиха кога се подновява футболът в Турция, Сърбия, Хърватия, Казахстан и Южна Корея
Снимка: Getty Images/Guliver

1666 0

Днешният ден е изключително приятен за феновете на футбола по света. В неговите рамки беше обявено, че поне 4-5 първенства в Европа и по света се подновяват. Засега официално обявено е само за германския (подробности тук) и турския шампионати.

Суперлигата на южните ни съседи се подновява на 12 юни, съобщиха от местната футболна федерация. Кампанията в Турция бе преустановена през март заради пандемията от коронавирус. "Взехме решение да подновим професионалните първенства на 12, 13 и 14 юни“, сподели президентът на Турската футболна федерация Нихат Оздемир по време на телевизионна пресконференция в Истанбул.

Висшият ешелон на страната бе преустановен след 26 кръга на 19 март. Лидер в класирането бе Трабзонспор с 53 точки – равен брой с втория Истанбул Башъкшехир, но по-добра голова разлика от съперника. На трета позиция се намираше грандът Галатасарай, на три пункта от двата отбора.

Първенството в Южна Корея стартира наново още този петък, 8 май, при изключително строги мерки. В Хърватия първенството се подновява на 6-и юни, в Сърбия - на 30-и май, а това в Казахстан - на 31-ви май. А какви промени ще има в правилата след рестарта вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички