Валери Божинов поднови тренировки и заяви: Почувствах се като малко дете


Валери Божинов поднови тренировки и заяви: Почувствах се като малко дете
Снимка: БГНЕС

1510 0

34-годишният български футболист на втородивизионния италиански отбор Пескара - Валери Божинов, поднови тренировъчните занимания със своите съотборници. Бившият играч на Ювентус, Манчестър Сити и Левски призна, че се е чувствал щастлив като малко дете, както и че едва ли някога ще изпита отново тези емоции.

"Чувството отново да стъпя на терена беше прекрасно. Почувствах се като малко дете, което за първи път отива до игрището с приятелите си. Мирисът на трева, това, че пак можеш да видиш съотборниците си, не мисля, че ще мога някога отново да преживея тази емоция" - започна той пред "Ил Месаджеро".

"Мисля, че футболът е готов за рестарт. Това е индустрия и правителството трябва да даде зелена светлина. Италия е страна, в която хората живеят за този спорт. Той е много важен и може да доведе до много по-големи вреди от икономическите. Не говоря за заплатите на футболистите, а за ежедневието на хората" - сподели своето мнение относно ситуацията.

Валери Божинов каза още, че очевидно здравето е най-важно и на първо място, но и че вярва във възможността мачовете да бъдат подновени, като се спазват съответните препоръки и мерки. За завършек заяви, че футболистите ще бъдат още по-отговорни и ще опитат да бъдат пример за останалите.

Мачовете от Серия А и Серия Б бяха прекратени в средата на март заради пандемията от коронавирус. Оттогава са преустановени и отборните тренировъчни занимания. От тази седмица обаче клубовете в Италия имат правото да тренират, ако спазват съответните мерки. След 18 май се очаква вече свободно да могат да тренират всички играчи заедно от отборите, а през юни да бъде подновен сезонът.

Междувременно, Валери Божинов и компания "ще бъдат облечени" от уникален дизайн на 6-годишен за следващия сезон (СНИМКИ).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички