Нови технологии ще поддържат температура от 20 градуса на стадиона на Мондиал 2022


Нови технологии ще поддържат температура от 20 градуса на стадиона на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

2252 0

По време на Мондиал 2022 в Катар ще борят високите температури по време на мачовете с иновативни технологии. Те ще помогнат температурата вътре на стадионите да се поддържа около 20 градуса по Целзий през цялата година, твърди "Спорт Експрес".

От 14 септември в Катар се провеждат мачовете от азиатската Шампионска лига, повечето от които ще преминат на 3 вече построени стадиони - Ал Джануб", "Едюкейшън Сити" и "Международен стадион Халифа". През този месец температурите в Катар може да достигнат 40 градуса, но на стадионите ще е приятно. Играчите на иранския Персиполис, например, се топлеха с одеяла на пейката по време на мача с катарския Ал Сад.

Използването на охладителни системи на стадионите беше една от точките в кандидатурата на Катар за приемането на Мондиал 2022. Работата по внедряването на технологиите започна през 2010 година. Архитектурата и спецификациите на охладителните системи на всеки стадион са различни. Взети са под внимание конструктивните характеристики на арените, използва се рециркулация на охладен въздух и всички системи са проектирани, съблюдавайки стандартите за устойчивост и енергийна ефективност. За да се създаде комфортна температура за феновете и играчите, охлаждащите системи ще бъдат включвани два часа преди началото на мачовете.

Световното първенство през 2022 година в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември същата година. Ето каква е предварителната програма на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички