Няма спирачки! Ал Хихал се измъчи, но срази отбора на бивша звезда на Лудогорец (ВИДЕО)


Няма спирачки! Ал Хихал се измъчи, но срази отбора на бивша звезда на Лудогорец (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1164 0

Звездният отбор на Ал Хилал продължи с наказателната си акция в Саудитското първенство. Тимът на Жорже Жезус срази като гост Ал Таи с 2:1 в среща от 16-ия кръг.

По този начин лидерът увеличи и преднината си на върха на класирането на 10 точки пред Ал Насър на Кристиано Роналдо. Ал Хилал е първи с 44 пункта. Ал Таи остава на 12-ата позиция със 17 точки.

Така серията на Ал Хилал достигна до общо 28 поредни двубоя без поражение във всички турнири. От тях последователните победи са общо 16, като 9 от тях са в шампионата. Тимът на контузения Неймар остава и единственият в местното първенство, който е непобеден.

Успехът за гостите изковаха Салем Ал Даусари, който откри резултата в 20-ата минута, и  Александър Митрович, удвоил с дежурното си попадение в 29-ата минута, като този път сърбинът се разписа от дузпа.

Домакините върнаха интригата в 5-ата минута на добавеното време на първото полувреме. Тогава се разписа Тария Абду, който заби гол красавец.

След антракта не паднаха нови голове, въпреки че положенията не липсваха. В състава на Ал Таи се появи и бившият футболист на Лудогорец Върджил Мисиджан.

Все пак гостите продължи да бъдат по-доминантния отбор на терена. В 57-ата минута Сергей Милинкович-Савич нямаше късмет. Сърбинът шутира от пеналта, но нацели напречната греда. При добавката пък вратарят Муатаз Ал Багави изби в корнер.

В 70-ата минута Мисиджан имаше шанс да изравни, но Ясин Боно улови удара му. До края двата отбора не спряха да атакуват, но резултатът се запази и Ал Хилал си тръгна с трите точки.

 

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички